Servicii

consult optometric

Consult optometric

Consultul optometric este realizat de specialisti in optometrie si are ca principal scop stabilirea tipului de viciu de refractie si eliberarea retetei pentru ochelari.

montaj lentile ochelari

Montaj lentile

Consultul optometric este realizat de specialisti in optometrie si are ca principal scop stabilirea tipului de viciu de refractie si eliberarea retetei pentru ochelari.

reparatii ochelari

Reparatii ochelari

Fie ca ai nevoie de mici ajustari pentru confort sau s-a intamplat un accident, la Spectrum Optica gasesti personal pregatit si gata sa te ajute.

consiliere optica medicala

Consiliere

Specialistii Spectrum Optica te vor ajuta sa faci alegerile potrivite in ceea ce priveste ramele ochelarilor, tipul de lentila si tratamentele optime pentru acestea.

Consultul optometric

Consultul optometric este efectuat de catre tehnicieni optometrie si are ca principal scop detectarea viciilor de refractie si stabilirea corectiei necesare pentru o vedere clara. La finalul consultului se va elibera prescriptia (reteta) pentru ochelari.

Pentru determinarea viciilor de refractie se utilizeaza autorefractometrul (cunoscut si ca Dioptron). Acesta analizeaza automat modul de focalizare a imaginilor si stabileste niste dioptrii orientative. Plecand de la acestea, optometristul va testa acuitatea vizuala utilizand dioptrii standard prin schimbarea diferitelor lentile. Scopul este obtinerea unei vederi bune simultan cu confortul utilizarii dioptriilor selectate.

Reteta pentru ochelari va contine acele dioptrii pentru care s-au obtinut simultan confort si vedere buna. Purtarea ochelarilor de vedere nu trebuie sa fie motiv de oboseala, dureri de cap, ci o binevenita imbunatatire a vederii.

Tot in cadrul consultului optometric se vor detemina, la cerere si dioptriile pentru lentilele de contact. Acestea pot avea valori diferite fata de lentilele aeriene pentru ochelarii de vedere.

consult optometrie

Efectuarea cu regularitate a controalelor de verificare a acuitatii vizuale asigura o vedere buna prin calibrarea corecta a dioptriilor si descoperirea din timp a eventualelor probleme de sanatate a ochiului. In cazul in care nu este recomandata alta perioada, consultul optometric trebuie repetat in fiecare an.